BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 14. JUNI 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.
kvinde flytter maskinedel med kran
Shopping Lines

Åbner dørene til store udenlandske købere


Shopping Lines er et eksportinitiativ, der giver danske leverandører adgang til store udenlandske købere af dansk teknologi og services, som det ellers kan være svært at få adgang til. Det kan eksempelvis være underleverancer af dansk udstyr til en vindmøllepark, et skibsværft eller store landbrug og fødevareproducenter i udlandet. Forud for en Shopping Line har EKF sammen med den danske ambassade og danske erhvervsorganisationer sikret, at køberen har investeringsplaner, interesse i dansk udstyr, og at de udvalgte danske leverandører er relevante for køberen. Når en Shopping Line er på plads, får køberen ”et kreditkort”. Dermed er finansieringen godkendt, så køberen kan handle fleksibelt hos de danske leverandører.

Det kan vi tilbyde


En Shopping Line er med til at gøre danske leverandører attraktive for store købere i udlandet.
En Shopping Line kan sikre de danske leverandører bedre betalingsbetingelser.
Med en Shopping Line er både køber og danske leverandører matchet ud fra interesse.
En Shopping Line sikrer konkurrencedygtig finansiering til udenlandske købere, når de køber dansk teknologi og services.

Krav til forretningen


Kredittiden er op 23 måneder, når leverancerne er til et projekt, der bliver solgt videre, eksempelvis leverancer til vindmølleproducenter, skibsværfter eller underleverandører i udlandet.
Kredittiden er op til 18 år, når den udenlandske køber skal bruge leverancerne i sit produktionsapparat, eksempelvis udstyr til store landbrug, skibsredere og energiselskaber.

Sådan fungerer en Shopping Line

Når den udenlandske køber og de danske leverandører har forhandlet ordrer på plads, udsteder EKF en Shopping Line. Køber er på forhånd kreditvurderet, får et ”kreditkort” og kan købe fleksibelt ind hos de danske leverandører. En international bank stiller finansiering til rådighed for den aktuelle Shopping Line og deler risikoen med EKF. Det sikrer en konkurrencedygtig finansieringsløsning til den udenlandske køber.

Processen

Sådan bliver en Shopping Line til

En tom industrifabrik klar til produktion.

Vi undersøger mulighederne for salg til store udenlandske virksomheder

  Danske ambassader, danske erhvervsorganisationer som Landbrug & Fødevarer og Dansk Industri og internationale banker har fingeren på pulsen og ser jævnligt konkrete investeringsplaner hos udenlandske virksomheder. EKF er i løbende dialog med ambassader, banker og organisationer om at undersøge mulighederne.

  Ikon af kunde i EKF's rød og blå farve

  Vi researcher de konkrete virksomheder

  Når vi har udpeget konkrete købere i udlandet, screener EKF og de internationale banker dem. Herefter besøger EKF køberne sammen med den danske ambassade i det aktuelle land. Vi undersøger blandt andet købernes investeringsplaner, om de er interesseret i dansk teknologi, om de er interesseret i finansiering fra EKF, og om de er interesseret i at møde danske virksomheder.

  Ikon for portfølje i EKF's rød og blå farve

  Vi matcher købere med relevante leverandører

  Når vi har fastslået interesse fra udlandet, inviterer vi relevante danske leverandører til at beskrive deres produkter. Det bliver til et eksportørkatalog, som vi præsenterer for de udenlandske købere. Køberne udpeger de danske virksomheder, som de ønsker at mødes med.

  Ikon for rådgiver i EKF's rød og blå farve

  Vi rejser ud og møder den udenlandske køber

  Så er du klar til at møde køberne som led i en erhvervsdelegation. Mulighederne er åbne, da der på forhånd er gensidig interesse. En erhvervsdelegation består typisk af repræsentanter fra 6-8 danske leverandører, som besøger et tilsvarende antal købere.

  Ikon af håndtryk i EKF's rød og blå farve

  Du forhandler med den udenlandske køber

  Så er det op til dig at forhandle om konkrete ordrer med de udenlandske købere. Når der er en aftale på vej om køb af varer, kommer bankerne også på banen. Og når der er konkrete aftaler, foretager EKF og banken den endelige kreditvurdering af den udenlandske køber.

  Ikon af eksport i EKF's rød og blå farve

  Så er vi klar med en Shopping Line

  Herefter etablerer EKF en Shopping Line. Den udenlandske køber får et kreditkort og kan købe ind hos de danske leverandører. Finansieringen er på plads.

  Det med småt for Shopping Linen

  Kontakt en rådgiver
  kunderådgiver Marek Lyngbye Zandberg

  Har du spørgsmål om Shopping Lines?


  Så kontakt kunderådgiver Marek Lyngbye Zandberg på tlf. 3546 2631 eller på mlz@ekf.dk.

  Dækker Shopping Lines ikke dit behov?