EKF sikrer finansieringen af havvindmøllepark i Tyskland


Tidsplanen var stram, og der var behov for stor fleksibilitet, da otte banker skulle involveres i forhandlingerne om Veja Mate Offshore - den største projektfinansiering af en vindmøllepark i Tyskland til dato. (Foto: Siemens Gamesa Renewable Energy)

Case facts


Hvad: Havvindmøllepark i Tyskland

Leverandør: Siemens Wind Power A/SStørrelse402 MW fordelt på 67 turbiner

Opførelsesperiode: 2015-2017Total investering1,9 milliarder euro

EKF's andel: 200 millioner euro

EKF produkt: Projektfinansiering

Dækningsperiode: 2015-2030

Den 402 megawatt store havvindmøllepark Veja Mate krævede en finansiering på 1.275 millioner euro svarende til 67% af den samlede investering. Netop det faktum, at EKF gik tidligt ud og gav tilsagn om en projektgaranti på 400 millioner euro, var vigtigt for, at en række banker kunne gå med i havvindmølleprojektet Veja Mate i Tyskland.

Aftalen til en værdi af 1,9 mio. euro skulle forhandles på plads inden juni 2015, da en overskridelse af deadline ville betyde, at Veja Mate mistede sin vigtige tilladelse til forbindelse til el-nettet. Den blev underskrevet som et konsortium af otte finansielle institutioner, herunder seks banker; Commerzbank, Deutsche Bank, KfW IPEX-Bank, Natixis, Santander og SMBC.

EKF er kendt for sin hurtige og fleksible finansiering i den helt tunge klasse. Vi tager typisk store beløb i det projekter, hvor der er ekstra behov for det. Men i forbindelse med Veja Mate-projektet skabte EKF’s tilsagn om deltagelse så stor interesse fra bankernes side, at en garanti på 200 millioner euro fra EKF i sidste ende var tilstrækkelig.