”Bæredygtighed er blevet et lidt fluffy begreb. Det er svært at forholde sig til, alle snakker om det. Men hvad er det egentlig?” spørger Michael Stausholm, der for seks år siden stiftede virksomheden Sprout.
For ham er svaret, at man gør op med brug og smid væk-kulturen. Det handler om at give produkter nyt liv, når man har brugt dem, og det er Sprouts blyant, som kan plantes efter brug, et godt eksempel på.
”I bund og grund handler det om produkter, der erstatter ting, der er lavet af plastic,” fortæller Michael Stausholm.
”Vores blyanter kan ikke redde verden, men vi kan forhåbentlig være med til at fortælle folk, at de kan gøre en masse små ting i deres daglige liv, der kan være med til at gøre en forskel.”
Det gode budskab blev i slutningen af 2018 bemærket af et PR-bureau i New York, der afgav en stor ordre på blyanterne. Michael Stausholm og Sprout fik først at vide, at blyanterne skulle bruges til en forfatters bogturné, og det lagde en dæmper på jublen. Den nåede dog nye højder, da de senere fik at vide, at der var tale om ingen ringere end Michelle Obamas bogturne. Et gigantisk rygstød til den unge virksomhed.
Svært ved at følge med egen succes
Michael Stausholm stiftede Sprout for seks år siden, og siden da er det gået stærkt med vækst hvert år. Sprout har solgt for over 100 mio. kr. blyanter i 80 lande verden over og blev i 2019 kåret til Børsen Gazelle.
”80 % af vores kunder er B2B. Det er først og fremmest store virksomheder som Disney, Porsche, Bank of Amerika og Nestlé, der bruger blyanten til at markedsføre deres egne grønne tiltag. De er ikke så forhandlingsvillige, når det kommer til forudbetaling af varer, så der var behov for at få nogle ind til at hjælpe med at finansiere de mange ordrer, vi blev ved med at få ind. Der trådte EKF heldigvis til og kautionerede for nogle lån hos Jyske Bank, så vi kunne følge med vores egen vækst. Ellers havde vi været nødt til at sige nej til meget store kunder.”

Få kredit i banken til at finansiere din virksomheds udgifter
