BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 31. MAJ 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Nina Laulund, IT-konsulent i EKF

Nina er uddannet ingeniør i Design og Innovation fra DTU, hvor hun har specialiseret sig i optimering af processer. Hun har været i EKF siden 2019, hvor hun som nyuddannet fik sit første job.

Hvad arbejder du med?

Jeg arbejder som IT-konsulent og projektleder i EKF’s IT-afdeling, som servicerer huset inden for store og små IT-opgaver. Dengang jeg begyndte i EKF, var man tæt på at introducere en ny robot, der skulle digitalisere og automatisere kautionsansøgninger. Det er dem vi har flest af, så her kunne det betale sig at anvende en robot.

Da jeg var færdig på DTU, lå det ikke i mine planer, at jeg skulle arbejde med IT og robotteknologi hos EKF. Men i dag giver det mening, og nu uddanner jeg mig videre i IT-projektledelse

Jeg havde ikke beskæftiget mig med robotteknologi før og kun ganske lidt med programmering. Alligevel blev det min opgave at overtage projektet og videreudvikle robotten. Jeg tog udfordringen op og satte mig ind i både robotteknologi, RPA-programmering, og hvad der ellers skulle til. I dag er jeg den, der ved mest om, hvordan vores robot fungerer og processerne bag kautionsløsningen.

Hvad er det bedste ved at være ansat i EKF?

For mig er noget af det vigtigste at have gode kolleger og et godt sammenhold, og det oplever jeg, at vi har i EKF. Gennem flere IT-projekter og mit arbejde med robotten har jeg fået mange kontakter rundt om i de andre afdelinger. Samtidig har jeg selv gjort en indsats selv for at lære huset at kende ved at deltage aktivt i vores personaleforenings arrangementer. Her arrangerer vi både fredagsbarer, vinsmagning, og vi har også været på tur til Bülows Lakrids. Min aktive deltagelse har medført, at jeg er blevet næstformand i personaleforeningens bestyrelse.

Hvordan oplever du, at EKF støtter din udvikling?

Mit arbejde med EKF’s robot har givet mig interesse for IT-projektledelse og agil styring af IT-projekter. En interesse, som min leder har støttet op om, så jeg nu både får en videreuddannelse i projektledelse og bliver sat i spidsen for relevante IT-projekter, hvor jeg løbende får feedback. For ligesom så mange andre steder, har EKF flere projekter og en masse processer, som vi gerne vil digitalisere, så der er masser af spændende opgaver.