BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 31. MAJ 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Fatih Ari, Vice President i EKF

Fatih er ansat i afdelingen for små og mellemstore virksomheder. Han kom til EKF i 2015 og er oprindeligt uddannet i bankverdenen. Siden har Fatih videreuddannet sig og bl.a. læst en cand.merc.aud., som han har færdiggjort ved siden af sit job hos EKF.

Hvad arbejder du med?

Jeg sidder i den afdeling, som hedder SME. Det står for Small and Medium Enterprises. Her sidder jeg som kundeansvarlig, hvilket betyder, at jeg er i tæt dialog med den del af vores kunder, som er de små og mellemstore virksomheder. Jeg vejleder dem om, hvordan EKF kan hjælpe med at afdække deres kreditrisiko, så virksomhederne kan få finansieret deres eksportforretninger.

Mit arbejde går ud på at gøre, hvad jeg kan for, at virksomhederne kan få afsat deres danske produkter, og at køberne i udlandet vælger de danske frem for andre konkurrerende produkter, fordi EKF er med og kan sikre en fornuftig finansiering.

Jeg oplever, at der er højt til loftet hos EKF. Der er plads til at videreuddanne sig, og jeg får spændende faglige udfordringer, der involverer både danske og internationale virksomheder

Meget af kontakten foregår i form af fysiske møder, så jeg har en del rejseaktivitet rundt om i landet. Ud over risikoafdækning rådgiver jeg virksomhederne om det at eksportere og operere på det internationale marked. Jeg er desuden tit i kontakt med de udenlandske købere af produkterne og ikke mindst bankerne.

En del af mit job består også i at være ansvarlig for EKF’s samarbejde med tre danske banker. EKF samarbejder meget med bankerne, så vi gør os umage med at have kontakt til og vejlede bankernes medarbejdere i vores garanti- og kautionsløsninger. På den måde kan de bedre tænke EKF ind i deres tilbud til kunderne fra starten.

Hvad er det bedste ved at arbejde i EKF?

Det bedste ved EKF er, at jeg både er i kontakt med danske virksomheder og de udenlandske købere af produkterne. Det gør mit job ekstra spændende og udfordrende, at jeg også har den internationale kontakt. En anden ting, som jeg sætter stor pris på, er mine kolleger. De er altid parate til at hjælpe og med til at give en god stemning i huset, og det betyder meget i dagligdagen, når man har travlt.

Hvordan oplever du, at EKF støtter din udvikling?

Jeg oplever, at der er højt til loftet, når det gælder udvikling og efteruddannelse. Da jeg kom til EKF var jeg i gang med et selvstudium til cand.merc.aud. Det var naturligvis krævende at læse ved siden af arbejdet, men min leder bakkede mig op, og i 2017 gjorde jeg min kandidatgrad færdig. Jeg oplever, at min nærmeste er leder god til at give mig løbende feedback, hvilket er vigtigt i forhold til både faglig og personlig udvikling.