BEMÆRK AT DETTE WEBSITE LUKKER 31. MAJ 2023
EKF er pr. 1. april 2023 fusioneret ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO). Dette website, ekf.dk, lukker derfor snart. Vi gør opmærksom på, at indhold på siden kan være forældet og henviser i stedet til eifo.dk eller til vores kundecenter på +45 70 60 49 60.

Arash Khaki, Vice President i EKF

Arash har været ansat i EKF siden 2015, hvor han er kundeansvarlig og arbejder med finansiering af store vedvarende energiprojekter. Arash kommer fra bankverdenen og er uddannet fra CBS i Finansiering og Regnskab.

Hvad arbejder du med?

Jeg er ansat i EKF’s afdeling for Large Corporates & Institutions. Her sidder vi i teams, som har fokus på forskellige sektorer. Det team, jeg sidder i, har fokus på finansiering af store projekter inden for vedvarende energi – dog lige med undtagelse af vindenergi. Det drejer sig om projekter inden for solenergi og Power-to-X, hvor danske virksomheder kan levere kerneteknologi. Derudover dækker vi også vand, biomasse, biogas og energieffektivitet.

Min rolle som kundeansvarlig betyder, at jeg står i spidsen for vores interne dealteams. Det er et team, som nedsættes med faglige kompetencer fra vores forskellige afdelinger, hver gang EKF er involveret i finansiering af større projekter. Som dealteam-ansvarlig er jeg med til at sikre intern fremdrift, så sagerne kan komme frem til godkendelse i EKF. Og jeg er også med til at fortælle om EKF’s rolle, så vores kunder og samarbejdspartnere forstår, hvad de kan forvente af os.

Hos EKF har jeg hurtigt fået et stort ansvar, hvor jeg løbende er i dialog med kunder og samarbejdspartnere. Det gør, at jeg hele tiden udvikler mig både personligt og fagligt

At stå i spidsen for et dealteam kræver både gode leder- og samarbejdsevner. Det er en meget dynamisk og krævende rolle, og jeg er fx i konstant dialog med kolleger internt i huset og med projektejere, rådgivere og banker, der er med til at finansiere det pågældende projekt. Der er nemlig mange risici, der skal vurderes undervejs i processen. Det gælder alt lige fra de finansielle risici til forhandling af en låneaftale, som sikrer EKF’s position på bedste vis. Det som måske kan overraske er, hvor mange kontaktpunkter jeg har internt i dealteamet og eksternt i forhold til projektejere, rådgivere, advokater mv., hvor dialogerne kører parallelt – så man skal holde tungen lige i munden i mit job.

Hvad er det bedste ved at være ansat i EKF?

Det bedste ved at være i EKF for mig er, at jeg arbejder i et internationalt miljø, hvor muligheden for faglig udvikling er stor. Jeg lærer fx en masse, når jeg samarbejder med vores samarbejdspartnere og interne kollegaer. Alle er fagligt dygtige inden for deres felt. Projekternes kompleksitet og arbejdet med at strukturere en god finansiering gør det spændende at komme på arbejde hver dag.

Ofte er processen lang fra starten på en transaktion til, at man kommer i mål. Det kræver, at jeg både evner at forhandle og formidle som projektansvarlig. Men når transaktionen så endelig lander, ved jeg, at projektet i sidste ende er med til at sikre danske arbejdspladser og mere vedvarende energi – det er en god fornemmelse. For ikke at tale om når vi efterfølgende kommer ud i verden og ser, at projekterne er realiseret, og at der faktisk står en solcellepark.

Hvordan oplever du, at EKF støtter din udvikling?

I mit job kan man ikke undgå at udvikle sig. Alle projekterne er forskellige og udfordrende, og hverdagen bliver på den måde dynamisk og spændende. Samtidig oplever jeg, at EKF giver gode muligheder for at komme på kurser og uddannelse i forhold til at understøtte min udvikling.