Om EKF

EKF underskriver milliardaftale med russisk statsbank

Under overværelse af Ruslands premiereminister, Vladimir Putin, har EKF underskrevet en finansieringsaftale på 1,2 milliarder kroner med den russiske statsbank Vnesheconombank. Aftalen sikrer finansieringen af en potentiel milliardordre til FLSmidth.
Uden en finansieringsløsning ville muligheden for en ordre til FLSmidth om levering af udstyr til en russisk cementfabrik falde bort. Men med et eksportlån og en eksportkreditgaranti på 1,2 milliarder kroner fra EKF er det lykkedes at få finansieringen til den russiske køber på plads i samarbejde med den russiske statsbank Vnesheconombank og internationale HSBC.
 
Aftalen underskrives i dag, tirsdag den 26. april, under overværelse af Ruslands premierminister Vladimir Putin, der er formand for Vnesheconombanks Supervisory Board.
 
Finansieringsaftalen skaber grundlag for de videre forhandlinger mellem FLSmidth og den russiske køber. En endelig aftale vil betyde kontrakter for et milliardbeløb til FLSmidth og til en lang række danske underleverandører.
 
”Det er utrolig vigtigt for et land som Danmark at udnytte de eksportmuligheder, vi har, og Rusland er et af vores vigtige markeder. Vi er glade for, at vi har kunnet bidrage til at få finansieringen på plads, for ordren vil betyde både indtjening og job. Ikke bare hos FLSmidth, men hos en hel stribe danske virksomheder”, siger EKF’s direktør, Anette Eberhard.
 
 
Yderligere informationer:
Direktør Anette Eberhard gennem kommunikationschef Mogens Agger Tang på telefon 20 18 39 76.
 
26. april 2011
Index for robots