Om EKF

SMV-garantier fordoblet i 2013

Markant flere små og mellemstore virksomheder vinder eksportordrer ved hjælp af SMV-garantier. Eksport Kredit Fonden (EKF) forventer 100 % stigning i 2013.
De danske banker og virksomheder har for alvor taget SMV-garantien til sig. I løbet af de første 9 måneder af 2013 har EKF foreløbig stillet SMV-garantier for mere end 100 millioner kroner. Det er lige så meget som i hele 2011 og 2012 tilsammen.

SMV-garantien er målrettet små og mellemstore virksomheders behov. Den hjælper danske virksomheders udenlandske kunder med at låne penge, der udelukkende kan bruges til at købe varer og services i Danmark. Når SMV-garantien fra EKF skaffer kunderne den nødvendige finansiering, bliver det mere attraktivt for dem at handle med danske virksomheder.
 
Anette Eberhard, direktør for EKF, siger: ”SMV-garantien har fået et markant gennembrud i år. Det er helt normalt, at det tager noget tid før banker, virksomheder og virksomhedernes kunder tager nye salgsredskaber til sig, men nu sker der virkelig noget. Danske banker har i år lånt penge til danske virksomheders kunder i blandt andet Estland, Australien, Uganda, Thailand og Sydafrika. Det har sikret stribevis af nye ordrer til danske SMV-virksomheder.”
Handels- og Europaminister Nick Hækkerup siger: ”SMV-garantien styrker de små og mellemstore virksomheder i kampen for at vinde eksportordrer og dermed skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Det er glædeligt at se, at SMV-garantien fra EKF nu er blevet et redskab, som flere og flere virksomheder har med i tasken, når de rejser ud i verden for at sælge danske varer.”
 

Fakta om SMV-garanti
SMV-garantien er målrettet små og mellemstore virksomheders behov. Den dækker derfor ordrer op til 25 millioner kroner.

SMV-garantien blev indført i slutningen af 2010 som en direkte reaktion på finanskrisen. Mange små og mellemstore danske virksomheder oplevede, at deres udenlandske kunder i stigende grad havde behov for kredit.

SMV-garantien blev udviklet i samarbejde med de danske banker.

 • ​Hjælp dine udenlandske kunder med finansieringen og styrk dit salg. EKF kan sikre dine kunder et lån, så de kan lægge ordrer hos dig.

  Vil du sælge mere?

  ​Hjælp dine udenlandske kunder med finansieringen og styrk dit salg. EKF kan sikre dine kunder et lån, så de kan lægge ordrer hos dig.
  Sælg mere
  ​EKF er Danmarks eksportkredit. Vi hjælper både små og store danske virksomheder frem i verden. Få en kort introduktion til EKF.

  EKF på 2 minutter

  ​EKF er Danmarks eksportkredit. Vi hjælper både små og store danske virksomheder frem i verden. Få en kort introduktion til EKF.
  EKF på 2 minutter
Index for robots