Om EKF

Ny eksportgaranti til SMV-virksomheder

EKF introducerer en ny målrettet eksportgaranti, SMV-garanti, der kan forbedre små og mellemstore eksportvirksomheders konkurrencemuligheder, så de kan få flere ordrer hos kunder i udlandet.
Samtidig har EKF sat øget fokus på små og mellemstore virksomheders behov for hjælp til eksport ved at etablere en selvstændig afdeling for SMV. Dermed styrker EKF den indsats, som fonden allerede gør for SMV-virksomheder.
 
Med SMV-garantien kan en eksportvirksomhed sammen med en bank tilbyde en kunde i udlandet kredit på over et halvt år til en konkret eksportordre. Det kan blandt andet være en hjælp, hvis kunden som følge af den økonomiske krise mangler pengene her og nu. Lang kredittid kan derfor være et godt argument i forhandlingerne om eksportordrer med både nye og eksisterende kunder i udlandet.
 
SMV-garantien giver bankerne op til 100 pct. sikkerhed for risikoen ved at tilbyde udenlandske købere lang kredittid. Dermed kan danske eksportvirksomheder få pengene af bankerne, når de leverer varerne. Kunden skal naturligvis være kreditværdig. Hvis der opstår tab har virksomheden typisk en selvrisiko på 10 pct.
 
”Den økonomisk krise har gjort det sværere for små og mellemstore virksomheder at få kredit i banker til deres udenlandske kunder. EKF har stor fokus på at hjælpe disse virksomheder, og derfor har vi i samarbejde med en række banker udviklet en SMV-garanti. Vi håber, at garantien kan hjælpe små og mellemstore virksomheder til at få mere gang i eksporten,” siger EKF’s direktør Anette Eberhard.
 
EKF tilbyder SMV-garanti for ordrer på op til 25 mio. kr. Bankerne kan selv behandle ansøgninger på op til 5 mio. kroner, og EKF lover bankerne korte svartider på alle andre ansøgninger. Foreløbig har Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord tilsluttet sig SMV-garanti. Disse banker står for langt hovedparten af finansieringen af danske virksomheders eksport.
 
”Jyske Bank er glade for samarbejdet med EKF, og vi er klar til at understøtte vores kunders eksportmuligheder under den nye SMV-ordning. Et tilbud om finansiering af eksportordrer er et godt værktøj for danske eksportører i deres arbejde på at udvikle og erobre eksportmarkeder,” siger Anders Dam, ordførende direktør, Jyske Bank.
 
SMV-garantien kan bruges på de fleste danske eksportmarkeder, herunder BRIK-landene, Brasilien, Rusland, Indien og Kina. Kredittiden skal være over et halvt år, når den udenlandske kunde er uden for OECD/EU, og over to år, når kunden er inden for OECD/EU.
 
Den danske virksomhed skal opfylde EU's definition af en SMV.
Virksomheden skal have færre end 250 ansatte, og mindre end 50 mio. euro i omsætning eller en balance på mindre end 43 mio. euro.
 
Yderligere oplysninger:
 
Direktør Anette Eberhard via kommunikationskonsulent Søren Weber Stendal på telefon 20 19 45 21.
Index for robots