Om EKF

EKF skal have ny direktør

EKF Danmarks Eksportkredits direktør Anette Eberhard skifter til PKA AIP.
​​4. april 2018

EKF Danmarks Eksportkredit skal have ny direktør. Efter mere end 17 år i EKF, heraf næsten 11 år som direktør, har Anette Eberhard valgt at søge nye udfordringer. Den 1. oktober stopper hun i EKF og tiltræder som direktør og managing partner i PKA AIP, der er PKA’s investeringsarm for investeringer i private equity fonde, infrastrukturfonde og co-investeringer.
Anette Eberhard har været direktør i EKF siden 2007 og har stået i spidsen for virksomheden i en periode, hvor EKF har oplevet markant fremgang i både antal kunder, forretningsomfang og resultater.
 
 
”Jeg har haft nogle fantastiske år i EKF. Jeg har i alle årene glædet mig over, at vi har skabt resultater til gavn for danske eksportvirksomheder, og jeg er glad for at kunne aflevere et stærkt og ambitiøst EKF med det bedste regnskabsresultat nogensinde. Det bliver vemodigt at sige farvel, for EKF er en fantastisk virksomhed. Men jobbet i PKA AIP er en spændende mulighed for at prøve noget nyt og udfordre mig selv i nye rammer. Det kunne jeg ikke sige nej til”, siger Anette Eberhard.
 
EKF’s bestyrelse går nu i gang med at finde en ny direktør, der får ansvaret for, at EKF i de kommende år når ud til flere eksportvirksomheder og finansierer endnu mere dansk eksport.
 
”Anette Eberhard har leveret en enestående indsats og flotte resultater i EKF, og vi ønsker hende alt mulig held og lykke i PKA AIP. Nu går vi i gang med at finde en ny, stærk profil, der kan tage de næste skridt sammen med os. Vi har en ambitiøs vækststrategi med et mål om, at endnu flere skal kende og bruge EKF frem mod 2022, så vi går ind i en spændende periode”, siger EKF’s formand, Christian Frigast.
 
EKF har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2017 med et rekordoverskud på 598 millioner kroner og en portefølje på mere end 70 milliarder kroner.
 
Om EKF
EKF Danmarks Eksportkredit er en statsejet finansiel virksomhed. EKF udsteder lån, kautioner og garantier, der gør det attraktivt for kunder i udlandet at købe danske varer og muligt for danske eksportvirksomheder at få finansieret deres vækstplaner.
 
EKF skaber vækst og arbejdspladser i Danmark
Alene i 2017 bidrog EKF til at skabe og fastholde ca. 8.000 arbejdspladser og øge Danmarks BNP med 6 mia. kr. Derudover overfører EKF mere end 1 milliard kroner af sit overskud til staten i de kommende år.
 
Nøgletal for 2017
 • Nyudstedelser: 11,5 mia. kr.
 • Overskud: 598 mio. kr.
  (heraf overføres 140 mio. kr. til staten)
 • Samlet portefølje: 71,0 mia. kr.

 


 
For yderligere oplysninger
 • Kunder og samarbejdspartnere
  Christian Ølgaard
  Vicedirektør
  22 57 20 22

 • Pressen
  Mogens Agger Tang
  Kommunikationschef
  20 18 39 76
Index for robots