Om EKF

Amerikansk ikon vælger dansk biogas

Bigadan skaber gennembrud i USA med garanti fra EKF
Danske Bigadan skal levere et komplet biogasanlæg til Campbell Soup Companys produktion af supper, sovser og drikkevarer i Napoleon, Ohio. Det første spadestik til biogasanlægget er netop taget. Anlægget skal drives på organisk affald, som Campbell Soup Company i dag kører på lossepladsen.

”Vi betragter det som et gennembrud for Bigadan og vores amerikanske partnere. Anlægget til Campbell’s i Ohio er dobbelt så stort som vores seneste anlæg i USA, siger Bigadans direktør Karsten Buchhave.

Dansk finansiering sikrer projektet
Anlægget fra Bigadan udgør den største del af den samlede projektsum på mere end 75 millioner kroner. En dansk bank låner projektet penge til investeringen til gengæld for en garanti fra EKF på 100 % af beløbet.

”EKF giver kun 100 % garanti i helt specielle tilfælde, og projektet i Ohio er præcis sådan et tilfælde. Der er tale om en miljøvenlig dansk teknologi, som har et stort potentiale på det enorme amerikanske marked, så her giver det god mening, at EKF er med hele vejen,” siger Kim Richter, afdelingsdirektør for SMV og Klima i EKF.

Brug for at overbevise investorer
I USA er biogas en ny og ukendt teknologi, som er svær at finde finansiering til via banker og investorer. Ikke mindst fordi der er tale om en langsigtet investering, der bliver betalt tilbage over 15 år.

”Det er helt afgørende for os at få de første anlæg sat i drift, så potentielle investorer får referencer og kan konstatere, at teknologien fungerer og økonomien i projekterne holder,” fortæller Bigadans direktør Karsten Buchhave.

I 2011 leverede Bigadan sit første amerikanske anlæg til mejeriet Synergy Dairy i staten New York. Ordren til projektet i Ohio er omtrent dobbelt så stor og derfor et markant skridt fremad i Bigadans kamp for at etablere sig på det amerikanske marked. Bigadan forhandler allerede nu om nye ordrer i USA.

Bæredygtig produktion
For Campbell Soup Company betyder det nye biogasanlæg, at produktionen i Napoleon, Ohio når sine bæredygtighedsmål betydeligt før 2020 som oprindelig planlagt.

”Biogasanlægget vil reducere udslippet af drivhusgasser fra fabrikken med cirka 16,000 tons om året,” siger Dave Stangis, Vice President of Public Affairs and Corporate Social Responsibility, Campbell Soup Company.

Biogasanlægget kan håndtere 450 ton organisk affald om dagen og vil erstatte omtrent en fjerdedel af det årlige elektricitetsforbrug i produktionen i Napoleon, Ohio.
 

Om Bigadan
Bigadan har over 25 års international erfaring inden for praktisk anvendelse af biogasteknologi med hovedvægt på store, centrale biogasanlæg. www.bigadan.dk

Om Cambell Soup Company
Campbell Soup Company producerer og sælger fødevarer og enkle måltider af høj kvalitet, inklusiv supper, saucer, snacks og sunde drikke. Firmaet er grundlagt i 1869.
www.campbellsoup.com 
Index for robots