Om EKF

A. P. Møller – Mærsk halverer eksportlån

A. P. Møller – Mærsk udnytter de forbedrede muligheder i finansmarkedet til at reducere sit eksportlån.

​23. september 2010

De internationale finansmarkeder har fået det bedre, siden finanskrisen i efteråret 2008 strammede grebet og fik mange finansieringskilder til at fryse til is. Det udnytter A. P. Møller – Mærsk (APMM) nu til at refinansiere en del af sit eksportlån, som Eksport Kredit Fonden (EKF) har ydet.

Eksportlånet, der oprindeligt var på 2,6 milliarder kroner, blev givet til at finansiere indkøb af underleverancer fra flere end 30 danske virksomheder til en række skibe i APMM’s nybygningsprogram.

Lånet skulle ifølge låneaftalen udbetales i to dele. Første halvdel blev udbetalt sidste år, mens anden halvdel skulle være udbetalt i år. APMM vælger nu ikke at benytte muligheden for udbetaling af den anden halvdel af lånet, og det samlede lån er dermed ca. 1,3 milliarder kroner.
 
”Vi oplevede sidste år, at traditionelle eksportfinansieringskilder var meget svært tilgængelige. Derfor var det vigtigt for os, at EKF kunne stille op med langsigtet finansiering. Eksportlånet var medvirkende til, at vi kunne sikre en række planlagte leverancer til værfterne fra danske underleverandører. Siden har situationen i det private marked forbedret sig væsentligt, og det har vi valgt udnytte til at refinansiere en del af eksportlånet hos vores sædvanlige finansieringspartnere til mere attraktive låneomkostninger”, siger finanschef i A. P. Møller – Mærsk, Jan Kjærvik.
 
Ifølge EKF’s direktør, Anette Eberhard, viser beslutningen, at Eksportlåneordningen virker, som den skal.


”Eksportlåneordningen skal hjælpe danske virksomheder ved at give dem en mulighed for at få finansieret deres eksportordrer, når det private marked ikke kan eller vil være med. På den måde er ordningen med til at sikre, at danske virksomheder er internationalt konkurrencedygtige, og at de selv i svære tider kan sikre eller fastholde ordrer, som måske ellers ikke ville være blevet til noget. Noget, der kommer hele den danske økonomi og dermed os alle til gavn”.

Yderligere oplysninger:
Direktør Anette Eberhard via kommunikationschef Mogens Agger Tang på telefon 20 18 39 76.

Index for robots