• Forside
    >
   • Presse
     >
    • Nyt samarbejde forbedrer eksportmuligheder for danske virksomheder
Presse

Nyt samarbejde forbedrer eksportmuligheder for danske virksomheder

Et netop indgået samarbejde mellem EKF og Northstar Europe/ODL kan gøre det nemmere for danske eksportvirksomheder at få finansieret mindre eksportforretninger.
​25. maj 2011

Sammen med Northstar Europe/ODL kan EKF nu tilbyde danske eksportvirksomheder en mulighed for at få finansieret eksportforretninger mellem 500.000 og 5.000.000 EUR med op til fem års løbetid. Northstar Europe/ODL kommer med finansieringen, og EKF garanterer forretningerne overfor Northstar Europe/ODL. Med aftalen får danske eksportvirksomheder adgang til en ny finansieringsmulighed.

Det stiller ofte danske virksomheder bedre i den internationale konkurrence at kunne tilbyde deres kunder en finansieringsløsning. Hvis virksomheden ikke selv har mulighed for at give sin udenlandske kunde kredit, og ingen banker ønsker at stille finansiering til rådighed, kan virksomheden i samarbejde med EKF kontakte Northstar Europe. Er den udenlandske køber kreditværdig, er der god chance for, at eksportforretningen kan realiseres. Endda uden at den danske eksportør har risiko forbundet med kreditten til kunden.

Det nye samarbejde er et supplement til EKF’s ydelser til små og mellemstore danske eksportører, som er dem, der oftest modtager ordrer i denne størrelse, men det kan også bruges til at finansiere mindre leverancer fra store danske virksomheder. EKF tilbyder i forvejen små og mellemstore danske eksportvirksomheder garantier på op til 100 % for kreditter til udenlandske købere af danske varer. Et andet af EKF’s tilbud, som udnyttes meget af små og mellemstore eksportvirksomheder, men som også gives til store virksomheder, er kautioner for drifts- og oparbejdningskreditter.

Finansieringsinstituttet Northstar Europe er datterselskab til det canadiske Northstar Trade Finance, som har tilbudt denne ydelse til canadiske og amerikanske virksomheder igennem en del år. ODL er det luxembourgske eksportkreditinstitut.

Læs mere om EKF’s ydelser her på hjemmesiden eller kontakt os på telefon 35 46 61 00. 

Læs mere om Northstar Europe og find kontaktinformation på www.northstareurope.eu
Index for robots