• Forside
    >
   • Presse
     >
    • Lempelse af projektfinansieringsregler forlænget
Presse

Lempelse af projektfinansieringsregler forlænget

Den midlertidige kriselempelse af reglerne for projektfinansiering i højindkomstlande med lange kredittider er blevet forlænget yderligere et år.

8. december 2010

Lempelsen i OECD’s konsensusaftale betyder, at eksportkreditinstitutter i medlemslandene fortsat kan deltage med op til 50 % af lånebeløbet i projektfinansieringssager i højindkomstlande med kredittider på mellem 10-14 år. Lempelsen, der blev indført i 2008 som et resultat af finanskrisen, forhøjede den andel, som eksportkreditinstitutter kan deltage med, fra 35 % til 50 % af lånebeløbet. 
 
Lempelsen, der nu gælder indtil udgangen af 2011, betyder således, at EKF også næste år kan garantere en større del af kontraktbeløbet end normalt i projektfinansieringssager med lange kredittider i højindkomstlande.
 
For yderligere information om garantistillelse til projektfinansieringssager kontakt en af EKF’s kunderådgivere via EKF’s omstilling på telefon: 35 46 61 00.
 
For yderligere information om OECD’s konsensusaftale kontakt chef for internationale relationer i EKF, Mariane Søndergaard-Jensen på telefon : 35 46 61 15 eller e-mail: msj@ekf.dk.
Index for robots