Det hjælper vi med

Eksporthjælp giver flere gravide kvinder i Tjekkiet

Unisense FertiliTech har udviklet en teknologi, som ifølge flere fertilitetsklinikker øger kvinders chance for at blive gravide. Teknologien blev efterspurgt i Tjekkiet, men den interesserede køber manglede kapital. EKF hjalp med en finansieringsløsning til kunden samt driftskapital til Unisense FertiliTech, så virksomheden kunne fortsætte sin positive udvikling.
Hvad
Unisense FertiliTech eksporterer fertilitetsudstyr til Tjekkiet
Værdi
SMV-garanti: 300.665 euro / Eksportkaution: 10 millioner kroner
EKF's rolle
EKF leverede "kreditpakke" til kunden og en eksportkaution til Unisense FertiliTech
Dækningsperiode
Fra 2011. SMV-garanti: 360 dage / Eksportkaution: 3 år
 • Citat

  Med EKF er det globale marked rykket nærmere Århus, så vi går målrettet efter at nå de 36 vigtigste lande inden for kunstig befrugtning

  Jens Gundersen, administrerende direktør, Unisense FertiliTech.
  ​Unisense FertiliTech har udviklet en revolutionerende teknologi til kunstig befrugtning, hvor man kan finde de bedste og mest levedygtige æg ved hjælp af et kamera og mikroskop. Det øger kvindens chance for at blive gravid med ca. 20 %.

  En tjekkisk distributør så derfor muligheder i teknologien og ønskede at placere en ordre på fem sæt udstyr til ca. 600.000 kroner stykket. Distributøren manglede dog finansiering, hvilket blokerede for Unisense FertiliTechs salg.

  Yderligere oplevede Unisense FertiliTech massiv vækst, hvilket betød, at selskabet var i en omstillingsfase fra en udviklingsvirksomhed til en salgsvirksomhed, som satsede på international eksport. Det krævede kapital, hvis virksomheden skulle holde tempoet i forhold til produktudvikling og antallet af nye ordrer. Behovet for kapital var dog så stort, at banken ikke ønskede at tage hele risikoen.
 • ​​​​Unisense FertiliTechs bank kontaktede derfor EKF om en finansieringsløsning til den tjekkiske kunde.

  EKF gik i dialog med FertiliTech, og det viste sig, at EKF også kunne hjælpe med at dække behovet for kapital.
  ”Manglende finansiering kan i mange tilfælde blokere for virksomheders vækst, og for os er det således et spørgsmål om at lykkes i den globale konkurrence,” fortæller Jens Gundersen administrerende direktør i Unisense FertiliTech.
  ​EKF gik i gang med at udarbejde et løsningsforslag til virksomheden, der skulle sikre den tjekkiske ordre og udvide den løbende kredit til banken.
 • ​​EKF lavede en løsning, som for det første inkluderede en startpakke til Unisense FertiliTechs kunde. EKF stillede en garanti, så kunden kunne købe fem sæt udstyr.

  Dermed fik kunden tyngde til at gøre et seriøst forsøg på at erobre det tjekkiske marked – og Unisense FertiliTech fik sin betaling med det samme og havde dermed likviditet til at fortsætte sin gode udvikling.
  For det andet stillede EKF en eksportkaution på 10 millioner.
  ​Det betød, at Unisense FertiliTech fik udvidet sin løbende kredit i banken betydeligt, og dermed var der kapital til at fortsætte væksten.

  ”Med EKF er det globale marked rykket nærmere Århus, så vi går målrettet efter at nå de 36 vigtigste lande inden for kunstig befrugtning enten i år eller begyndelsen af næste år,” siger Jens Gundersen.
Index for robots