Det hjælper vi med

Finansieringsgaranti banede vejen for to egyptiske ordrer til FLSmidth

Større virksomheder som FLSmidth har hidtil haft vanskeligt ved at få finansieret mindre ordrer fra udenlandske købere, men en vekselgaranti fra EKF åbner muligheder for nye eksportprojekter.
Hvad
FLSmidth leverer et anlæg til at håndtere alternativt brændsel samt en kulmølle til Arabian Cement Company i Egypten
Værdi
2,7 og 5,7 millioner euro
EKF's rolle
EKF dækker op til 90 procent af FLSmidth’s tilgodehavender hos Arabian Cement Company.
EKF produkt
Finansieringsgaranti
Dækningsperiode
2013-2016
 • Citat

  Veksler er en nem og simpel måde at finansiere mindre ordrer på. Med EKF’s vekselgaranti er der gode muligheder for, at vi kan få ordrer igennem og komme hurtigere i gang med at levere.

  Tine Bremholm Kokfelt, afdelingschef for projektfinansiering, FLSmidth
  ​Den egyptiske cementproducent Arabian Cement Company fik problemer med at få tilstrækkelige forsyninger af naturgas til selskabets cementfabrik ved Suezkanalen, da der i foråret 2011 udbrød optøjer i Egypten. Fabrikkens produktionslinje er leveret af FLSmidth og regnes blandt landets mest velkørende.

  Cementproduktion kræver store og stabile leverancer af energi, som er den største omkostning ved produktionen. Derfor bestilte Arabian Cement Company i efteråret 2012 et anlæg til at håndtere og fyre med alternativt brændsel hos FLSmidth. Anlægget kan erstatte naturgas med energi fra sorteret husholdningsaffald.

  ”Arabian Cement Company er en god kunde, som vi har leveret to cementlinjer til. Samtidig så vi en mulighed for at få en vigtig reference for vores nyudviklede anlæg til alternativt brændsel,” siger Tine Bremholm Kokfelt, afdelingschef for projektfinansiering hos FLSmidth.

  Imidlertid havde det egyptiske cementselskab behov for at låne til ordren på 2,7 millioner euro (ca. 20 millioner kroner) for den nye brænder.
 • ​Arabian Cement Company ønskede ikke at øge sit engagement hos selskabets lokale egyptiske bank. Og blandt udenlandske banker var der ikke interesse for at låne cementselskabet pengene, fordi arbejdet med dokumentation, låneaftale og godkendelse for det relativt lille lånebeløb ville blive for stor.

  Derfor spurgte det egyptiske cementselskab, om FLSmidth ville finansiere ordren.

  ”Det er imod vores politik at være bank for vores købere, selv om ordrebeløbet er relativt lille. Vi kontaktede EKF for at finde en anden løsning, og ​EKF foreslog en
  finansiering med veksler og en tilpasset finansieringsgaranti,” siger Tine Bremholm Kokfelt, som tog forslaget med til Danske Bank.

  ”EKF’s vekselgaranti giver større eksportvirksomheder adgang til de samme fordele, som EKF’s SMV-garanti giver mindre virksomheder. Garantien bidrager til, at banken kan tilbyde likviditet til en attraktiv pris, når EKF og eksportøren sammen står på mål for køberens tilbagebetalingsevne,” siger Helen Taylor, der er rådgiver for eksportfinansiering hos Danske Bank.
 • ​Danske Bank køber vekslerne af FLSmidth, som får pengene, når udstyret er leveret. Vekselgarantien betyder, at EKF dækker 90 procent af bankens risiko, hvis den udenlandske køber ikke betaler som aftalt. De sidste 10 procent er FLSmidths selvrisiko over for banken.

  ”Finansieringsløsningen fra EKF betød, at vi kunne komme hurtigt i gang med ordren, som vi forventer at levere i starten af 2014. Løsningen betød samtidig, at Arabian Cement Company fremskyndede en ordre på en kulmølle, som kan gøre cementfabrikken endnu mere uafhængig af naturgas som energikilde,” siger Tine Bremholm Kokfelt.

  Ordren på kulmøllen lyder på 5,8 millioner euro (ca. 43 millioner kroner), og den bliver ligeledes finansieret
  ​delvist med veksler og en vekselgaranti fra EKF.

  FLSmidth planlægger at benytte EKF’s vekselgaranti til at sælge flere kulmøller, anlæg til alternativt brændsel og andre mindre leverancer til andre kunder.

  ”Vekselgarantien er en ny mulighed for at finansiere mindre projekter, som hidtil har været vanskelige at få finansieret gennem bankerne. Desuden giver løsningen et tættere forhold til kunden,” siger Tine Bremholm Kokfelt.

  Garantien gælder for mindre projekter med lånebeløb op til 5 millioner euro (ca. 37 millioner kroner).
 • ​Hjælp dine udenlandske kunder med finansieringen og styrk dit salg. EKF kan sikre dine kunder et lån, så de kan lægge ordrer hos dig.

  Vil du sælge mere?

  ​Hjælp dine udenlandske kunder med finansieringen og styrk dit salg. EKF kan sikre dine kunder et lån, så de kan lægge ordrer hos dig.
  Sælg mere
  Middelklassen efterspørger danske produkter, men der er store risici. ​Se, hvordan vi vurderer risikoen i det land, du eksporterer til.

  Afrika

  Middelklassen efterspørger danske produkter, men der er store risici. ​Se, hvordan vi vurderer risikoen i det land, du eksporterer til.
  Se vurderinger
  ​En finansieringsgaranti giver jer mulighed for at få finansieret veksler og remburser gennem jeres bank.

  Finansieringsgaranti

  ​En finansieringsgaranti giver jer mulighed for at få finansieret veksler og remburser gennem jeres bank.
  Læs mere
Index for robots