Det hjælper vi med

Nystartet valsefirma i verdensklasse får rekordordre

Reroll er en af fem virksomheder i verden, der kan konstruere specialtilpassede profilvalseanlæg. Kompetencerne var store, men kapitalgrundlaget lille, da den kun syv måneder gamle virksomhed fik en ordre på mere end seks millioner kroner.

Vækst i omsætningen på et år 59 %
Andel af omsætning, der er eksport 90 %
Ordrens størrelse i kroner 6.700.000
En tekniker finjusterer en pick&place robot-arm for enden af det aflange koboltblå profilvalsningsanlæg. Det kundetilpassede anlæg er næsten færdigt og skal transporteres til Schweiz. Et så komplekst profilvalsningsanlæg er der kun fem virksomheder i verden, der kan konstruere, designe og samle. En af dem ligger i Espergærde, og har kun eksisteret siden 2014.

Reroll var kun syv måneder gammel, da en schweizisk kunde lagde en kæmpeordre for den syv mand store virksomhed. 915.000 euro for et profilvalsningsanlæg, der kan forme stålplader til betonelementer, man bruger i byggeindustrien. Kunden var klar til at lægge en forudbetaling, men krævede til gengæld en bankgaranti for forudbetalingen.

Som nystartet virksomhed havde Reroll dog ikke kapitalgrundlag til at kunne stille den påkrævede bankgaranti på over fem millioner kroner. ​​
​”Vi havde intet regnskab at vise. Vi havde positivt cashflow og klarede os godt, men vi var forbi 13 banker, der alle sammen sagde nej,” siger Steen Maulitz, administrerende direktør i Reroll. Han fortæller, at de havde måttet sige nej til ordren, hvis ikke det var lykkedes at finde en bank, som var med på ideen.

Løsningen blev, at EKF stillede en kaution til Nykredit, som derefter fik løftet risikoen af sine skuldre. Dermed sagde banken ja til at stille bankgarantien på Rerolls vegne, og Reroll kunne sige ja til den store ordre. Samtidig betød det, at virksomheden fik foden inden for på det attraktive, schweiziske betonmarked.

”Det her projekt har været med til at styrke os på markedet. Det har givet os en hurtig vækst, en utrolig fornem omsætningsvækst og et nyt markedssegment,” fortæller Steen Maulitz.  
”EKF har den største ære for, at vi er nået hertil i dag”
Steen Maulitz, administrerende direktør, Reroll

Bliv klogere på casen

Forstå logikken bag Eksportkaution

​Sådan foregår det

​EKF stiller en kaution for kreditten til Reroll. Dermed overtager vi størstedelen af bankens risiko.
​Med EKF i ryggen kan banken give Reroll kredit til at stille en bankgaranti.
Sådan fungerer Eksportkaution
Få underwriterens perspektiv på casen

​Nystartede virksomheder kan også få hjælp

​Som nystartet virksomhed med et spinkelt kapitalgrundlag kan det være svært at sige ja til de helt store ordrer. Det betyder nemlig, at man ofte skal stille en garanti for at kunne få en forudbetaling fra kunden, og den garanti låser hele ens bankengagement.
Det er synd, for de store ordrer er med til at udvikle de nystartede virksomheder og sende dem op i en helt anden liga. Derfor hjælper vi gerne de virksomheder, der er dygtige til det, de laver. Også selvom de er forholdsvist nye.

 

Kontakt Per, hvis du også vil frem i verden.

Per Holm Lynglund
Deputy Director
SMV og Klima
T: +45 35 46 26 43
M: +45 20 24 06 40
 
​En kaution kan hjælpe dig med at få anlægslån i din bank, når du skal investere i nye maskiner, produktionsanlæg m.m.

Kaution for anlægslån

​En kaution kan hjælpe dig med at få anlægslån i din bank, når du skal investere i nye maskiner, produktionsanlæg m.m.
Læs mere
​Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer. EKF kan stille en garanti, så du kan få et lån i banken.

Vil du finansiere din forretning?

​Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer. EKF kan stille en garanti, så du kan få et lån i banken.
Læs mere
Du får et samlet tilbud på et lån i banken. Er du tilfreds, klarer EKF og banken resten.

Processen for Kaution for Anlægslån

Du får et samlet tilbud på et lån i banken. Er du tilfreds, klarer EKF og banken resten.
Se forløbet
Index for robots