Det hjælper vi med

Kaution for småkagemaskine giver vækst i Hedensted

Jacobsens Bakery var den første virksomhed, der fik en kaution for anlægslån. Bageriet havde næsten udsolgt af småkager i 2012 og skulle investere i en ny produktionslinje for at kunne følge med efterspørgslen fra Asien. EKF stillede en kaution for lånet, så lånevilkårene i banken blev bedre, og en ny produktionslinje var en realitet.
Hvad
Produktionslinje til at lave småkager
Værdi
I omegnen af 40 millioner kroner
EKF's rolle
EKF stiller kaution for 80 % af beløbet over for banken
EKF produkt
Kaution for anlægslån
Dækningsperiode
2013-2023
 • Citat

  I 2012 havde vi næsten udsolgt, til trods for at alle produktionslinjer var oppe at køre. Vi kunne derfor se, at vi ikke kunne få vækst i omsætningen uden at investere i nye produktionsfaciliteter.

  Jan Jacobsen, direktør for Jacobsens Bakery
  ​Jacobsens Bakery er stiftet i 1962 og producerer danish butter cookies, som er småkager i dekorative tindåser. Jacobsen Bakery er den ene af kun to tilbageværende småkageproducenter i Danmark.
   
  Produktionen af småkagerne startede i Hedensted med en lille fabrik, men er siden vokset og omsætter i dag for et trecifret millionbeløb. Heraf udgør omsætningen til eksport 99 % af volumen og er fordelt på 80 lande. De sidste fem år har virksomheden oplevet både omsætnings- og indtjeningsfremgang.
   
  Det er særligt Asien, som efterspørger den originale danske vare. Efterspørgslen er så stor, at Jacobsens Bakery har behov for flere produktionsfaciliteter for at kunne følge med.
   
  ”I 2012 havde vi næsten udsolgt, til trods for at alle produktionslinjer var oppe at køre. Vi kunne derfor se, at vi ikke kunne få vækst i omsætningen uden at investere i nye produktionsfaciliteter,” fortæller Jan Jacobsen, direktør for Jacobsens Bakery.
 • ​Jacobsens Bakery besluttede sig for at investere i en hel ny produktionslinje, som kan lave alt fra vanillekranse over chocolate chip cookies til brunkager.
   
  Efter at have læst i avisen, at reglerne var ændrede, så EKF fra januar kunne hjælpe med finansiering til etablering af fabrikker og maskiner i Danmark, kontaktede Jan Jacobsen EKF.
   
  ”Vi havde på daværende tidspunkt alt materialet klar med budgetter og konsekvensberegninger. Vi sendte det til en rådgiver fra EKF, som vendte tilbage kort tid efter, og så var vi i gang,” fortæller Jan Jacobsen.
  Sammen med EKF indhentede Jacobsen Bakery tilbud fra tre banker for at finansiere de nye produktionsfaciliteter. Virksomheden valgte den bank med det bedste tilbud.
   
  ”Fordi EKF kautionerede, fik vi en finansieringsløsning på meget rimelige vilkår. Med EKF i ryggen har banken en mindre risiko, hvilket giver os bedre lånemuligheder,” fortæller Jan Jacobsen.
 • Med finansieringen på plads har Jacobsen Bakery bestilt den nye produktionslinje, som kan producere endnu flere af de populære småkager.
   
  ”Det betyder, at vi udvider vores kapacitet væsentligt. Over de næste fire til fem år har vi fortsat mulighed for at vokse, uden at vi skal foretage yderligere investeringer,” fortæller Jan Jacobsen. 
  Det giver ekstra arbejde til de sammenlagt 150 mand, som er ansat i bageriet i Hedensted.

  Samtidig betyder den ekstra udvidelse, at det fortsat kan betale sig for virksomheden at fastholde produktionen i Danmark.
Index for robots