Det hjælper vi med
Kapitalbehov til eksportstrategi Cirka 15 millioner kroner
Forventet omsætning 2017 250 millioner kroner
Stiftet 2003 30 eksportlande (2015)

Trendy, dansk børnetøj hitter i 30 lande

Med en imponerende fart er den danske børnetøjsvirksomhed Molo vokset til at eksportere til 30 lande. Den rette finansiering sikrede det høje tempo.

​Harrod’s, London og Barneys, New York. Begge fashionable stormagasiner langer guld-gamacher og zebrastribede skibukser over disken til modebevidste rollinger. Børnetøjsvirksomheden Molo vækster kraftigt på de udenlandske markeder. En Eksportkaution gjorde det muligt at implementere en ny eksportstrategi.
 
Showrooms, konceptbutikker og tre nye landechefer koster dyrt. Men det var prisen for at implementere en ny eksportstrategi, der skulle udvide tøjmærkets succes.
 

​Molo manglede to-cifret millionbeløb

Molo havde lavet en eksportstrategi, som krævede i omegnen af 15 millioner kroner at føre ud i livet. Banken ville gerne hjælpe sin kunde, men ønskede ekstra sikkerhed. Det skyldtes, at Molo skulle bruge størstedelen til at indrette lejede lokaler og betale lønninger, så derfor gav det ikke mening for banken at tage pant i disse aktiver. I stedet blev en kaution fra EKF løsningen.
”EKF gav en ekstra sikkerhed, så banken følte, at det nok skulle gå. Det har gjort, at de projekter, vi gerne ville, er lykkedes.”
Mogens Jepsen , CEO, Molo

 
​Med en Eksportkaution overdrager banken en del af sin risiko til EKF. Det betyder, at banken med EKF i ryggen har god sikkerhed for sin kredit. For Molo betød kautionen og dermed kreditten fra banken, at designvirksomheden kunne eksekvere sin strategi med det samme og vækste i et højt tempo.  

 

Tempo er vigtigt

Virksomheden, der sendte sin første kollektion på markedet i 2003, omsætter i dag for cirka 250 millioner kroner og eksporterer til 30 lande. Molo havde sandsynligvis nået alle disse milepæle ligegyldigt hvad, men Molo har nået det hurtigere, end det ellers var muligt. Og tempo er vigtig, når man vil have succes inden for modebranchen.

 

Sådan foregår Eksportkaution

EKF giver din bank en kaution. Dermed overtager vi størstedelen af din banks risiko. Med os i ryggen giver din bank dig den nødvendige kredit eller garantiramme, som du bruger til at udvikle din virksomhed.

 
Med kreditten til rådighed kan du stille bankgarantier, bestille materialer hjem eller implementere din vækststrategi.

 Underwriterens perspektiv på casen
 

​Pengemangel kan bremse tøjdesignere

”Mange tøjbrands møder samme udfordring: de har et stort kapitalbehov, fordi der kan gå rigtig lang tid fra de laver en ny kollektion, til de får deres penge. Men for banken kan det være risikabelt at låne penge til tøjvirksomheder," siger Morten Hvilsom Larsen, som var underwriter på kautionen til Molo. 

"Det er eksempelvis svært at tage pant i varelageret, fordi det hurtigt mister værdien, når tøjet går af mode. Og det kan være svært at indfri pant i indretningen af et lejet showroom,”
 
 
 
​”Men uden penge på de rigtige tidspunkter, kan væksten gå i stå, så tøjets potentiale ikke bliver indfriet. Når virksomhedspant ikke er en mulighed, kan en Eksportkaution fra EKF være løsningen, som gør det muligt for banken at være med. Det var dejligt, at vi kunne bidrage til at indfri Molos store potentiale”. 
 

Kontakt Morten

Kontakt Morten, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan EKF kan hjælpe dig til eksportsucces.
Morten Hvilsom Larsen
Chefunderwriter
SMV og Klima
T: +45 35 46 26 31
M: +45 20 90 74 61
​Med en Eksportkaution kan du få en kredit i banken til at betale materialer, lønninger og leverandører.

Eksportkaution

​Med en Eksportkaution kan du få en kredit i banken til at betale materialer, lønninger og leverandører.
Læs mere
​Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer. EKF kan stille en garanti, så du kan få et lån i banken.

Vil du finansiere din forretning?

​Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer. EKF kan stille en garanti, så du kan få et lån i banken.
Læs mere
​Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig frem i verden. Find den rigtige - og ring eller send en e-mail.

Kontakt en af vores rådgivere

​Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig frem i verden. Find den rigtige - og ring eller send en e-mail.
Find en rådgiver
Index for robots