Det hjælper vi med

Dansk el-teknologi til hele verden

Powersense A/S havde teknologien og ordrerne, men manglede likviditeten. Med en kaution fra EKF fik virksomheden driftskapital til at øge salget af monitorerings- og kontroludstyr til energiselskaber verden over.
Hvad
Kontroludstyr til el-net og Smart Grids
Værdi
Rammeaftaler på mere end 1 milliard kr. de kommende år
EKF's rolle
EKF stiller kaution for en del af Powersenses driftskredit i banken på 15 millioner kr.
EKF produkt
Eksportkaution
Dækningsperiode
2011-2013
 • Citat

  Aftalen med EKF betyder, at vi allerede det første år regner med at kunne tage fire til seks nye kunder ind. Før turde vi kun håbe på en eller to.

  Brian Sørensen, Direktør for Powersense A/S

  Virksomheden Powersense A/S udvikler avanceret monitorerings- og kontroludstyr, som hjælper energiselskaber over hele verden med at optimere deres el-net.

  Virksomhedens attraktive teknologi har sikret Powersense kontrakter og rammeaftaler for mere end 1 milliard kr. med energiselskaber i blandt andet Australien, Tyskland, Holland og Kina. Ordrerne skal leveres i løbet af de kommende år.

  For at få råd til at producere ordrerne og gennemføre pilot-programmer og test-installationer hos nye kunder havde Powersense brug for mere likviditet. Et typisk pilot-projekt i Powersenses verden kan nemlig vare op imod seks måneder og koste en halv million kroner eller mere - det trækker hårdt på driftskreditten.

  Imidlertid betød de mange kræfter, som virksomheden havde brugt på produktudvikling, at Powersense A/S havde underskud i både 2008, 2009 og 2010.  Virksomhedens bankforbindelse, Nordea, så derfor gerne at risikoen kunne deles, før banken kunne øge den eksisterende kredit.

 • ​EKF kontaktede Powersense i efteråret 2010, fordi man anså det som en relevant virksomhed. Direktør Brian Sørensen så straks muligheden og aftalte et møde EKF’s Klima-afdeling.

  EKF vurderede, at Powersense havde udsigt til betydelige eksportforretninger i de kommende år, til trods for de foregående års beskedne resultater.

  EKF foreslog derfor at kautionere for en forhøjet driftskredit. Den øgede kredit ville sætte Powersense i stand til at betale sine underleverandører og gennemføre test-programmer med nye kunder.

  ​Med EKF’s tilsagn i bagagen kunne Brian Sørensen gå tilbage til banken, som med den ekstra sikkerhed nu var villig til at øge kreditten.


  Erhvervsrådgiver Leon Rømer fra Nordea siger: ”Vi har gennem flere år haft et godt samarbejde med Powersense, og med den ekstra sikkerhed fra EKF har vi nu fundet en fremtidssikret og varig løsning. Eksportkautionen var præcis den brik, som fik puslespillet til at gå op.”

 • ​EKF godkendte en eksportkaution til Powersense i forsommeren 2011. Med den i hånden fik selskabet en ny driftskredit i Nordea på op til 15 millioner kroner.

  Dermed er rammerne på plads for, at Powersense både kan levere de indgåede ordrer til energiselskaberne og begynde at satse målrettet på at vinde nye kunder.
  ​”Da vi manglede likviditet, var vi nødt til at sige nej til nye ordrer. Nu kan vi for alvor sætte fart under vores ambition om at vokse,” siger direktør Brian Sørensen fra Powersense A/S.

  ”Aftalen med EKF betyder, at vi allerede det første år regner med at kunne tage fire til seks nye kunder ind. Før turde vi kun håbe på en eller to.”
Index for robots