Det hjælper vi med

Nyt teglværk tredobler produktionen af verdens dyreste mursten

Petersen Tegl kan ikke følge med efterspørgslen på verdens dyreste mursten. Derfor har de investeret i et nyt teglværk, så de kan lave tre gange så mange håndstrøgne sten.

Pris for verdens dyreste mursten 40 kroner
Overskud 2018 22 mio. kr.
Antal ansatte 180

De aflange, chokoladegrå mursten er samlet på en palle og er klar til at blive sendt af sted. Normalt sejler man dem med et containerskib over Atlanten, men den amerikanske kunde betaler gerne 160.000 kroner for at få dem fløjet til Long Island, hvor han skal bygge et fritidshus på 1200 kvm. Han har ventet 28 uger på sine speci-alproducerede mursten, så nu er han villig til at betale prisen for at få dem med det samme.

 
Petersen Tegl producerer verdens dyreste mursten, men kan ikke følge med efterspørgslen.
Siden 1791 har Petersen Tegl gravet ler op og formet mursten i Broager i Sønderjylland. Med en ostehøvl og en træform former de stenene i præcis den form og farve, som kunden efterspørger. Med en stykpris på 40 kroner er den såkaldte Kolumba-sten verdens dyreste. Til sammenligning koster en standardsten tre-fire kroner.

Stenen er eftertragtet blandt stjernearkitekter over hele verden, og i dag står der bygninger i Sydkorea, Canada, Kasakhstan og 37 andre lande med den håndlavede sten. Petersen Tegl producerer to millioner af murstenen om året og arbejder i døgndrift på alle linjer. Alligevel kan virksomheden ikke producere nok til at følge med efterspørgslen.

Vi kunne sælge mange flere, fortæller Christian Petersen, der er indehaver og syvende generation hos Petersen Tegl.


Derfor har virksomheden købt et nedlagt teglværk, som de bygger op fra bunden med helt nye produktions-linjer. Inden for to år kan de tredoble produktionen af den 4,4 kilo tunge sten, så der bliver afskibet seks millio-ner mursten om året. Det betyder, at virksomheden kan skære leveringstiden ned til otte uger.


Det nye teglværk kræver en investering på 75 millioner kroner. Bankerne ville gerne hjælpe, men de syntes det gik lige vel hurtigt nok for teglproducenten og ville gerne vente et par år.


Det kan vi ikke vente på, det er nu, det sker, var Christian Petersens svar til bankerne. Løsningen var derfor at få EKF til at kautionere for lånet til det nye teglværk. Dermed var alle tilfredse, og Petersen Tegl kunne købe det nedlagte teglværk og bygge produktionen op.

”Vi sætter prisen op, hvis der er nogen, der producerer en sten, der koster lige så meget som vores”
Christian A. Petersen, indehaver, Petersen Tegl

Bliv klogere på casen

Få underwriterens perspektiv på casen

​Sikkerhed for investeringer i anlæg uden pantværdi

​Casen viser, at vi gerne hjælper, når virksomheder skal investere i store produktionsapparater i Danmark eller udlandet. Det giver særligt mening, når det er vanskeligt for banken at fastslå værdien af sikkerheden, i det man skal investere i.
Det er ikke altid, at banken er tilfreds med pant i nogle maskiner, der er så specialudviklede, at de ikke vil kunne sælges til anden side. Så kan en kaution være den rette løsning.

Kontakt Morten, hvis du også vil frem i verden.
Morten Hvilsom Larsen
Chefunderwriter
SMV og Klima
T: +45 35 46 26 31
M: +45 20 90 74 61
 
Sådan fungerer en Kaution for anlægslån

​Sådan fungerer en Kaution for anlægslån

​EKF stiller en garanti over for Petersens Tegl bank. Dermed overtager vi risikoen.
Banken stiller et lån til rådighed for Petersen Tegl, der dermed kan investere i sit nye teglværk.
Sådan virker kaution for anlægslån
​En kaution kan hjælpe dig med at få anlægslån i din bank, når du skal investere i nye maskiner, produktionsanlæg m.m.

Kaution for anlægslån

​En kaution kan hjælpe dig med at få anlægslån i din bank, når du skal investere i nye maskiner, produktionsanlæg m.m.
Læs mere
​Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer. EKF kan stille en garanti, så du kan få et lån i banken.

Vil du finansiere din forretning?

​Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer. EKF kan stille en garanti, så du kan få et lån i banken.
Læs mere
Du får et samlet tilbud på et lån i banken. Er du tilfreds, klarer EKF og banken resten.

Processen for Kaution for Anlægslån

Du får et samlet tilbud på et lån i banken. Er du tilfreds, klarer EKF og banken resten.
Se forløbet
Index for robots