Det hjælper vi med
Virksomhed Fiberline
Antal ansatte +300
Omsætning 2017 519 mio. kr.

EKF sikrer Fiberline konkurrencedygtig produktion til vindmøller

​Konkurrencen om at levere vindmøller er hårdere end nogensinde, og det mærker især underleverandørerne til vindmølleproducenterne.

En af dem er Middelfart-virksomheden Fiberline, som de seneste år har haft stor succes med at levere materialer af kulfiber og glasfiber, der styrker konstruktionen i nogle af verdens længste møllevinger. Det har øget virksomhedens salg markant og dermed behovet for at udvide produktionen.

Men den fremtidige produktion skal være endnu mere automatisk og effektiv, hvis Fiberline skal klare sig over for konkurrenterne i udlandet. På den baggrund har EKF kautioneret for lån i banken til både investeringer i produktion og den løbende drift.

”Hjælpen fra EKF betyder, at vi kan fastholde produktion og arbejdspladser i Danmark”
Ole Arenfeldt Jensen

​”Høje lønninger i Danmark betyder, at vi skal være endnu bedre end vores udenlandske konkurrenter til at fremstille vores produkter effektivt. Forsat industrialisering er derfor vores største udfordring for at fastholde Fiberlines eksportsucces. Her er det afgørende, at EKF er med til at tage en stor del af risikoen ved investeringerne i nyt produktionsudstyr,” siger adm. direktør Ole Arenfeldt Jensen.

Fiberline har yderligere en udfordring med leverancerne til vindmølleindustrien. De fleste produkter bliver nemlig fremstillet specielt til den enkelte kundes behov. Derfor har virksomheden store udgifter til at udvikle prototyper, og der går typisk mange måneder, før kunden betaler for varerne. Her kan EKF også hjælpe virksomheden med at kautionere for driftskredit i banken.

”Hjælpen fra EKF betyder, at vi kan fastholde produktion og arbejdspladser i Danmark. På den måde hjælper staten Fiberline med at finansiere vores fortsatte vækst og eksportsucces,” siger Ole Arenfeldt Jensen.

Han forventer, at Fiberlines succes med leverancer til vindmølleindustrien fortsætter i både 2018 og 2019.

 

Sådan foregår Kaution for anlægslån
​EKF stiller en garanti over for Fiberlines bank. Dermed overtager vi risikoen.
Banken stiller et lån til rådighed for Fiberline, der dermed kan investere i produktion og den løbende drift.


Index for robots