Nyheder & viden

April 2012: Garantier for milliarder sikrer stærk dansk vindindustri

De seneste tre år har været hårde ved den danske vindmøllebranche, men den er stadig stor og stærk, og vindmøller og vindmølleteknologi vil også fremover være en vigtig eksportvare for Danmark. Tema om dansk vindmølleeksport og EKF's hjælp til producenter og underleverandører i den vigtige eksportgren.

Underleverandørerne skal drive væksten i dansk vindindustri
Eksport af vindmøller vil stadig være big business i fremtidens Danmark, men væksten vil blive drevet af underleverandørerne til de store producenter af vindmøller, mener eksperter. Det er dog en betingelse, at de søger mere ud i verden, og at Danmark satser på at fastholde sin position som kompetencecenter for vindenergi.

EKF-garantier for milliarder sikrer stærk dansk vindindustri
EKF’s garantier har siden starten af 1990’erne været med til at bane vejen for en stadig større dansk vindmølleeksport. I 2011 garanterede EKF næsten 20 % af Danmarks eksport af vindmøller – til gavn for både producenterne og underleverandørerne i den danske vindmølleindustri. 

Gigawatt-eventyr i vente for vindproducenterne
Produktionen af vindenergi vil stige markant på verdensplan frem mod 2020, og forventningerne går fra mere end en fordobling af niveauet i 2010 til en mulig femdobling.

kk-group fik afgørende likviditet til stor ordre i Kina
En ordre på styresystemer til 200 vindmøller i Kina satte kk-group’s likviditet under voldsomt pres. Men med hjælp fra EKF fik den danske virksomhed penge til at arbejde med og levere ordren.

Den europæiske vindbranche mødes i København 16-19. april 2012
Der ventes over 10.000 deltagere, når den europæiske vindenergi-organisation holder sit årlige brancheevent EWEA 2012 i Bella Center i København. 

  • Kampagne
  • Kampagne
  • Kampagne
Index for robots