EKF’s vurdering af risiko ved eksport til USA


Risikoklasse

Risikoklassen afspejler risikoen for, at en køber ikke kan betale på grund af politiske risici i landet. Jo højere tallet er, des højere er risikoen.
 

 

 

EKF's dækningspolitik

 

Kredittid
/Køber
Garantier uden kredittid Op til 1 år 1-5 år Over 5 år
Offentlig køber EKF accepterer garantier fra Finansministeriet, mens vi vurderer andre offentlige købere konkret.
Privat køber EKF accepterer alle kreditværdige købere.
Bank EKF kan godkende kreditværdige banker.

Vekselfinansiering: Godkendt

Garantier i lokal valuta: Godkendt
 

Generelle forudsætninger for EKF's risikovurderinger
Denne information beskriver EKF’s vejledende landepolitik på udgivelsestidspunktet. Beskrivelsen er uden forpligtelser for EKF med hensyn til konkrete ansøgninger om eksportkreditgarantier. Før der disponeres på baggrund af dette materiale, opfordres virksomheden derfor til at indhente nærmere rådgivning hos EKF.

Markedsrapporter fra hele verden

EKF udarbejder løbende markedsrapporter om udvalgte lande i samarbejde med Dansk Erhverv. Rapporterne indeholder relevant information for danske virksomheder, der handler med eller investerer i udlandet.

Læs vores markedsrapport om USA her


 

USA's økonomi løber fra Europas


USA er i top 5 over Danmarks største eksportmarkeder, og der er fortsat gode afsætningsmuligheder i landet, hvor økonomien vokser hurtigere end i eurozonen.

 
Denne analyse er bragt i Jyllands-Posten 29. september 2016.
 
Adskillige danske virksomheder har et solidt fodfæste på det amerikanske marked, men der er god grund til at tro, at langt flere danske eksportører kan sælge noget til det store land. Den 27.-30. september 2016 finder et dansk erhvervsfremstød med deltagelse af kronprinsparret, EKF – Danmarks Eksportkredit samt en række danske virksomheder sted i USA. USA er et rigt land med et godt forretningsklima, og landet har siden finanskrisen oplevet en pæn vækst i forhold til Europa.
 
SEKTORER
  • Energi: USA har i flere år investeret kraftigt i vedvarende energi, og da støtteordningen PTC faldt på plads frem til udgangen af 2019 lige før jul, er der gode muligheder for eksport af vindmøller og anden vedvarende energi.
  • Sundhedssektoren: USA har nogle af verdens højeste sundhedsudgifter pr. indbygger, og USA er et meget vigtigt marked for danske medicinalproducenter.
  • Forbrugsvarer: Amerikanerne har en stor købekraft og alene størrelsen på landet og økonomien gør, at USA er et stærkt tillokkende land for danske eksportører af detailvarer.
 
ØKONOMI
USA har i de seneste år haft en noget højere økonomisk vækst end eurozonen. Det forventes, at USA vil få en økonomisk vækst på omkring 1,6-2 pct. i år, hvilket er lavere end i 2015, men væksten ventes at stige til omkring 2,3 pct. i 2017. USA har generelt nydt godt af økonomisk fremgang siden finanskrisen i 2008-9, og arbejdsløsheden har været støt faldende.
 
En udfordring er USA's offentlige gæld på omkring 75 pct. af BNP. Det er relativt højt, men acceptabelt, og USA’s kreditværdig er fortsat høj. USA har vedvarende underskud på de offentlige budgetter, men så længe Kongressen fortsat er villig til at forhøje USA’s gældsloft, er der kun en ganske lille risiko for, at USA ikke betaler sin gæld.
 
Dollaren er blevet styrket overfor euro og danske kroner i de senere år. Det betyder, at europæiske varer bliver billigere for amerikanerne, hvilket gavner danske virksomheder, der eksporterer til USA.
 
POLITISK RISIKO
USA er overordnet politisk stabilt, men er også præget af politisk dødvande på grund af de store modsætninger mellem demokrater og republikanere samt præsidentvalget i november. Hillary Clinton fra demokraterne er favorit til at vinde præsidentvalget, men man kan ikke afskrive republikanernes Donald Trump. USA og EU har i flere år forhandlet om frihandelsaftalen TTIP, men det er tvivlsomt, om den nogensinde bliver en realitet. Hillary Clinton og Donald Trump har begge udtalt sig negativt om aftalen.
 
FINANSIERING
EKF kan tage risiko på kreditværdige virksomheder og banker i USA, og EKF har stillet garanti i forbindelse med dansk eksport til en række sektorer i USA. Danske eksportvirksomheder kan med fordel kontakte EKF for at høre, hvordan EKF kan hjælpe med finansiering i forbindelse eksport til USA – og de fleste andre lande i verden.
 
 

Gå direkte til land

Anne Andreassen

Få mere information om landet

Kontakt EKF's analytiker:
Anne Andreassen
+45 35 46 26 59

Gå direkte til land

Index for robots