EKF’s vurdering af risiko ved eksport til Mexico


EKF's holdning til Mexico

Betalingsrisiko under middel EKF dækker som udgangspunkt risici på forretninger i landet. EKF vil dog i nogle tilfælde stille enkelte særlige krav til købere udover de almindelige minimumskrav til kreditværdighed.

Politisk risikovurdering ved eksport

KredittidRisikoklasse (0-7)Dækningsvilkår
Op til 1 år3
Ingen restriktioner
1-5 år3
Ingen restriktioner
Over 5 år3
Ingen restriktioner
Særlige garantier3
Ingen restriktioner

Politisk risikovurdering ved investering

Type af garantiRisikoklasse (0-5)Dækningsvilkår
Garanti for egenkapitalinvesteringerKontakt EKF 

Forretningsklima

Moderat forretningsklima De forretningsmæssige rammebetingelser i landet er moderate. Der kan være problemer med nogle aspekter af forretningsklimaet, herunder forhold som besværliggør mulighederne for at drive forretning.

Yderligere information om Mexico

BEFOLKNINGSTAL AREAL BNP PER CAPITA
120.286.655 1.964.375 km210.715 US$

Læs mere om Mexico på Udenrigsministeriets hjemmeside

Generelle forudsætninger for EKF's risikovurderinger
Denne information beskriver EKF’s vejledende landepolitik på udgivelsestidspunktet. Beskrivelsen er uden forpligtelser for EKF med hensyn til konkrete ansøgninger om eksportkreditgarantier. Før der disponeres på baggrund af dette materiale, opfordres virksomheden derfor til at indhente nærmere rådgivning hos EKF.

Mexico lyser op efter reformbølge
Mexico byder som verdens 11.-største økonomi på et væld af markedsmuligheder, men sikkerhed og korruption er store udfordringer.
 
Denne analyse er bragt i Jyllands-Posten 10. marts 2016.
 
Modsætningerne er udtalte i Mexico. En konservativ økonomisk linje har holdt landet på solid kurs og langt fra de massive problemer, som har ramt flere andre lande i Latinamerika som følge af faldet i råvarepriserne. Til gengæld har Mexico stadig store udfordringer med sikkerhedssituationen og korruption.
 
Økonomisk rider Mexico i slipstrømmen af USA’s vækst. Omkring 80 pct. af den mexicanske eksport går til USA, og derfor er USA’s fremgang også Mexicos fremgang. Desuden har landets regering vedtaget en række  reformer og dermed gjort en ihærdig indsats for forbedre vækstmulighederne. Med danske øjne er en af de mest interessante reformer liberaliseringen af energisektoren, som giver forbedrede muligheder for dansk eksport.
 
SEKTORER
 
1.     Energi. Mexico er ved at gennemføre sin første auktion i elsektoren under den nye energilovgivning. Mange projekter er i spil, herunder en række vindmølleparker, og det er en oplagt mulighed for danske eksportører. Der er også muligheder for danske virksomheder i olie-/gas-sektoren, hvor der er åbnet op for, at private selskaber kan deltage i at udbygge olie/gas-produktionen. EKF deltager i forvejen i flere forretninger med den statslige olie/gas-koncern Pemex, hvilket har sikret flere danske eksportordrer.
 
2.     Forbrug/luksus. Købekraften er hastigt voksende blandt mexicanerne, og det øger interessen for internationale luksus- og kvalitetsvarer. Det giver forbedrede afsætningsmuligheder for danske produkter.
 
ØKONOMI
Den stabile og konservative økonomiske politik er for alvor kommet Mexico til gode i det seneste års turbulens. Selv om faldet i olieprisen har presset landet til at skære i de offentlige budgetter, har fremgangen i USA sikret pæne økonomiske vækstrater. Opskriften har været at holde den offentlige økonomi i stramme tøjler og undgå en kreditfest, som man eksempelvis har set i Brasilien. Samtidig har Mexico i de seneste år søsat reformer indenfor uddannelse, telekom, energi og de offentlige finanser.
 
Lave lønninger og et relativt godt kommercielt klima betyder, at Mexico i stigende grad er blevet produktionshal for varer til Nordamerika, og især bil- og elektronikproducenter har åbnet fabrikker i landet. Den mexicanske peso er på linje med mange andre valutaer blevet svækket mærkbart over for dollaren i det seneste år, og det har forbedret Mexicos konkurrenceevne.
 
POLITISK RISIKO
Til trods for de overbevisende økonomiske resultater er der stor utilfredshed i befolkningen med politikerne. En række korruptions- og kriminalitetsrelaterede skandaler har taget overskrifterne i landet og svækket regeringen og præsident Enrique Peña Nieto. Narkokartellederen Joaquin Guzmans fængselsflugt i 2015 har understreget Mexicos udfordringer med at slå ned på kriminaliteten og etablere et velfungerende politi- og retssystem. Regeringen har forsøgt at styrke politi- og sikkerhedsindsatsen, men resultaterne er udeblevet. Til trods for disse svagheder nyder Mexico godt af en relativt høj grad af politisk stabilitet.
 
FINANSIERING
EKF er åben for forretninger i Mexico med kreditværdige købere i såvel den offentlige som den private sektor. Der er ganske gode betalingserfaringer i landet, og staten er højt ratet. EKF er involveret i en række forretninger i landet og vurderer, at der er et stort potentiale for flere danske eksportforretninger.
 
 
 

Gå direkte til land

Det hjælper vi med

EKF dækker, hvis din køber eller købers bank ikke betaler, og vi dækker hvis varen ikke kan leveres på grund af for eksempel krig eller importforbud. Vi dækker også i en lang række andre situationer.

Læs om større sikkerhed med EKF >

EKF dækker for eksempel, når din kunde har brug for kredit, og når du har brug for at låne penge til at producere dine eksportordrer.

Vores garanti- og finansieringsløsninger giver både dig og din kunde fordele. Det stiller dig godt i konkurrencen med andre leverandører og kan være medvirkende til, at du øger dit salg.

Læs om mere salg med EKF >

Lars Piil Damm

Få mere information om landet

Kontakt EKF's analytiker:
Lars Piil Damm
+45 35 46 26 57

Gå direkte til land

Index for robots