EKF’s vurdering af risiko ved eksport til Mexico


EKF's holdning til Mexico

Betalingsrisiko under middel EKF dækker som udgangspunkt risici på forretninger i landet. EKF vil dog i nogle tilfælde stille enkelte særlige krav til købere udover de almindelige minimumskrav til kreditværdighed.

Politisk risikovurdering ved eksport

KredittidRisikoklasse (0-7)Dækningsvilkår
Op til 1 år3
Ingen restriktioner
1-5 år3
Ingen restriktioner
Over 5 år3
Ingen restriktioner
Særlige garantier3
Ingen restriktioner

Politisk risikovurdering ved investering

Type af garantiRisikoklasse (0-5)Dækningsvilkår
Garanti for egenkapitalinvesteringerKontakt EKF 

Forretningsklima

Moderat forretningsklima De forretningsmæssige rammebetingelser i landet er moderate. Der kan være problemer med nogle aspekter af forretningsklimaet, herunder forhold som besværliggør mulighederne for at drive forretning.

Generelle forudsætninger for EKF's risikovurderinger
Denne information beskriver EKF’s vejledende landepolitik på udgivelsestidspunktet. Beskrivelsen er uden forpligtelser for EKF med hensyn til konkrete ansøgninger om eksportkreditgarantier. Før der disponeres på baggrund af dette materiale, opfordres virksomheden derfor til at indhente nærmere rådgivning hos EKF.

Trump sender mørke skyer ind over Mexico
Valget af Donald Trump som den næste amerikanske præsident skaber usikkerhed om Mexicos økonomi.
 
Denne analyse er bragt i Jyllands-Posten 5. januar 2017.
 
Mexico ville ønske, det ikke var sådan, men sandheden er, at Mexico er dybt afhængig af den amerikanske økonomi. Hele 81 pct. af Mexicos eksport går til USA, og derfor ville Trumps valgløfte om at indføre told på mexicanske varer få meget alvorlige konsekvenser for Mexico, hvis det blev ført ud i livet. Det forventes dog, at Trump ikke gør alvor af truslen, og at Mexico fortsat vil kunne fremvise positive økonomiske vækstrater i de kommende år.
 
SEKTORER
 
1.     Energi. Der er store muligheder for danske eksportører i Mexicos energisektor. Mexico har i 2016 gennemført to energiauktioner for vedvarende energi. Mange projekter er i spil, herunder en række vindmølleparker. Der er også muligheder for danske virksomheder i      olie-/gas-sektoren, hvor der også er åbnet op for, at private selskaber kan deltage i at udbygge produktionen. EKF Danmarks Eksportkredit deltager i  flere forretninger med den statslige olie-/gaskoncern Pemex, og det har sikret flere danske eksportordrer. 
 
2.     Forbrug/luksus. Købekraften er voksende blandt mexicanerne, og det øger interessen for internationale luksus- og kvalitetsvarer. Det giver forbedrede afsætningsmuligheder for danske produkter.
 
 
ØKONOMI
Mexico har en stærk økonomi, men olieprisfaldet har også gjort ondt her. For at kompensere for de faldende olieindtægter har regeringen med præsident Enrique Peña Nieto i spidsen forsøgt at stramme statsfinanserne og øge skatteindtægterne. De offentlige finanser har i flere år kørt med underskud, og Mexicos samlede gæld er steget til omkring 51 pct. af BNP, hvilket dog fortsat er håndtérbart.
 
På et tidspunkt, hvor Mexico kæmper for både at holde gang i væksten og for, at gælden ikke skal vokse for hurtigt, er Donald Trumps valgløfter bekymrende for det sydlige naboland. Et er, at Trump vil udvise illegale immigranter, som sender mange penge hjem til Mexico. Noget helt andet og mere alvorligt er, at Trump har foreslået at opsige frihandelsaftalen NAFTA (North American Free Trade Agreement), som Mexico er dybt afhængig af på grund landets store eksport til USA. Selv om det er tvivlsomt, om Trump vil gøre alvor af disse valgløfter, vil usikkerheden kunne lægge en dæmper på Mexicos økonomiske vækst. Virksomheder vil simpelthen være mere tilbageholdende med at investere i Mexico af frygt for, hvad Trump kan finde på. Mexicos økonomiske vækst forventes at falde fra 2,5 pct. i 2015 til lige under 2 pct. i både 2016 og 2017.  
 
 

Gå direkte til land

Det hjælper vi med

EKF dækker, hvis din køber eller købers bank ikke betaler, og vi dækker hvis varen ikke kan leveres på grund af for eksempel krig eller importforbud. Vi dækker også i en lang række andre situationer.

Læs om større sikkerhed med EKF >

EKF dækker for eksempel, når din kunde har brug for kredit, og når du har brug for at låne penge til at producere dine eksportordrer.

Vores garanti- og finansieringsløsninger giver både dig og din kunde fordele. Det stiller dig godt i konkurrencen med andre leverandører og kan være medvirkende til, at du øger dit salg.

Læs om mere salg med EKF >

Anne Andreassen

Få mere information om landet

Kontakt EKF's analytiker:
Anne Andreassen
+45 35 46 26 59

Gå direkte til land

Index for robots