Det hjælper vi med

Trendy, dansk børnetøj hitter i 30 lande

Med en imponerende fart er den danske børnetøjsvirksomhed Molo vokset til at eksportere til 30 lande. Den rette finansiering sikrede det høje tempo.

Kautionens værdi 12,5 mio. kr.
Forventet omsætning 2017 250 mio. kr.
Antal eksportlande 30
Harrod’s, London og Barneys, New York. Begge fashionable stormagasiner langer guld-gamacher og zebrastribede skibukser over disken til modebevidste rollinger. Børnetøjsvirksomheden Molo vækster kraftigt på de udenlandske markeder. En Eksportkaution gjorde det muligt at implementere en ny eksportstrategi. 

Showrooms, konceptbutikker og tre nye landechefer koster dyrt. Men det var prisen for at implementere en ny eksportstrategi, der skulle udvide tøjmærkets succes.

​Molo havde lavet en eksportstrategi, som krævede sammenlagt ekstra 12,5 millioner kroner at føre ud i livet. Banken ville gerne hjælpe sin kunde, men ønskede ekstra sikkerhed. Det skyldtes, at Molo skulle bruge størstedelen til at indrette lejede lokaler og betale lønninger, så derfor gav det ikke mening for banken at tage pant i disse aktiver. I stedet blev en kaution fra EKF løsningen.
Med en Eksportkaution overdrager banken sin risiko til EKF. Det betyder, at banken med EKF i ryggen har sikker-hed for sin kredit.

For Molo betød kautionen og dermed kreditten fra banken, at designvirksomheden kunne eksekvere sin strategi med det samme og vækste i et højt tempo. Virksomheden, der sendte sin første kollektion på markedet i 2003, omsætter i dag for cirka 250 millioner kroner og eksporterer til 30 lande. Molo havde sandsynligvis nået alle disse milepæle ligegyldigt hvad, men Molo har nået det hurtigere, end det ellers var muligt. Og tempo er vigtig, når man vil have succes inden for modebranchen.
”EKF gav en ekstra sikkerhed, så banken følte, at det nok skulle gå. Det har gjort, at de projekter, vi gerne ville, er lykkedes.”
Mogens Jepsen , CEO, Molo
​ 

Bliv klogere på casen

Få underwriterens perspektiv på casen

​Pengemangel kan bremse vækst hos tøjdesignere

Mange tøjbrands møder samme udfordring: de har et stort kapitalbehov, fordi der er lang tid fra de starter med en kollektion, til de får deres penge. De begynder med at designe en kollektion, besøge kunder og vise kollektionen frem. Herefter får de produceret kollektionen i Asien, hvorefter de skal vente 8 uger på, at det bliver sejlet hjem. Så skal de pakke det ud, kvalitetstjekke og sende det ud til tøjbutikkerne.
Butikkerne har måske købt på kredit, og derfor kan der sammenlagt snildt gå tre til fire måneder, før tøjdesigneren får sine penge.
Det er derfor, det er svært at vokse i tøjbranchen: man skal selv finansiere sin vækst, for man kan ikke få kunderne til at betale forud. De vil se varen først.

Casen fra Molo viser, at det godt kan lade sig gøre at få succes i udlandet. En solid strategi, professionel ledelse og en sund tilgang til virksomhedens investeringsstrategi kan gøre forskelen.

Kontakt Morten, hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig til eksportsucces.
Morten Hvilsom Larsen
Chief Underwriter
SMV og Klima
T: +45 35 46 26 31
M: +45 20 90 74 61
 
Forstå hvad Eksportkautionen kan

​Eksportkaution erstatter virksomhedspant

​Fra bankens synspunkt kan det være risikabelt at låne penge til tøjvirksomheder. Det er eksempelvis svært at tage pant i varelagret, fordi det hurtigt mister værdien, når tøjet går af mode. Eller det kan være svært at indfri pant i indretningen af et lejet showroom. Det kan gøre det utrygt for bankerne at have udeståender.
​En Eksportkaution fra EKF er netop løsningen på denne risikoudfordring. Kautionen giver banken sikkerhed for kreditten, så den er mere tryg ved at give kredit til vækstplaner. EKF overtager risikoen fra banken. En Eksportkaution kan således være løsningen, når virksomhedspant er utilstrækkelig.
 
Forstå logikken bag en Eksportkaution

​Sådan foregår det

​EKF stiller en kaution for kreditten til Molo Kids bank. Dermed overtager EKF størstedelen af bankens risiko. Banken giver kredit til Molo Kids, som den bruger til at implementere sin eksportstrategi.
​Med en Eksportkaution kan du få en kredit i banken til at betale materialer, lønninger og leverandører.

Eksportkaution

​Med en Eksportkaution kan du få en kredit i banken til at betale materialer, lønninger og leverandører.
Læs mere
​Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer. EKF kan stille en garanti, så du kan få et lån i banken.

Vil du finansiere din forretning?

​Styrk din likviditet, og få plads til flere kunder og større ordrer. EKF kan stille en garanti, så du kan få et lån i banken.
Læs mere
​Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig frem i verden. Find den rigtige - og ring eller send en e-mail.

Kontakt en af vores rådgivere

​Vores rådgivere er klar til at hjælpe dig frem i verden. Find den rigtige - og ring eller send en e-mail.
Find en rådgiver
Index for robots